Μuτιλήνη: Καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φpοντίζουν αδεσποτάκια

October 17, 2022

Μυτιλήνη: Καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φροντίζουν αδεσποτάκια

Διαφ.

Μία δράση για τα αδέσποτα ζώα έρχεται στην επιφάνεια από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Σπουδαστές και καθηγητές έχουν αναλάβει και φροντίζουν, ταίζουν και περιθάλπουν αδέσποτα ζωάκια που βρίσκονται μέσα και έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου. Άλλη μία ζωόφιλη δράση από τους νέους-και όχι μόνο- του νησιού που δείχνει ότι η ζωοφιλία είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Εθελοντική δράση για τα αδεσποτάκια

Τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις και άλλοι χώροι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί, που αγαπούν και φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια γίνονται όλο και περισσότεροι. Αυτό είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Οι εικόνες με φροντισμένα ζωάκια που βρίσκουν μια γωνίτσα να κάτσουν μέσα σε ένα μέρος και να προστατευτούν είναι αρκετές. Και όσο περνάει ο καιρός, γίνονται όλο και πιο πολλές. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλουμε αυτούς τους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν τι θα πουν οι πελάτες ή γενικά ο κόσμος και έδειξαν την αγάπη τους σε πλάσματα που είχαν ανάγκη.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε κατάστημα αλλά ένα άλλο μέρος στο οποίο τα ζωάκια είναι καλοδεχούμενα. Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, το οποίο, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, είναι πολύ πολύ…pet friendly. Τις φωτογραφίες πήρε ο Dimitri Chatzigiannakis, ο οποίος φοιτάει εκεί και νιώθει ιδιαίτερα περήφανος για αυτό το μέρος, το pet friendly Πανεπιστήμιο, όπως το χαρακτηρίζει.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Καθηγητές και φοιτητές φροντίζουν τα αδέσποτα

Εδώ μπορείς, μέσα στις αίθουσες ή τους διαδρόμους να συναντήσεις αδέσποτα γατάκια ή σκυλάκια, τα οποία οι καθηγητές στειρώνουν και εμβολιάζουν. Και όλοι τα περιποιούνται, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί, εδώ που τα λέμε, υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να πηγαίνεις για μάθημα και να βλέπεις ευτυχισμένα και φροντισμένα ζωάκια, έτοιμα για αγκαλιές και χάδια;

Μπράβο στο Πανεπιστήμιο, στους καθηγητές που δείχνουν ευαισθησία και ενσυναίσθηση βοηθώντας αυτά τα πλάσματα που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο, αλλά και στους φοιτητές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: