Όταν Άνοιξαν το Μποuκάλι με το Νεpό, τους Κόπηκαν τα Πόδια! Σοκαρισμένοι, Δεν Μπορούσαν να Πιστέψουν Πως…
Η ζωή των άγριων ζώων συχνά δεν σημαίνει τίποτα για τους λαθροθήρες. Συνεχίζουν αμείλικτα το εμπόριο ελεφαντόδοντου, γούνας, ή και ζωντανών ζώων χωρίς κανένα σεβασμό για τις επιπτώσεις που έχουν στον φυσικό κόσμο. Το καλύτερο γι’ αυτούς είναι ότι όσο πιο σπάνιο είναι το ζώο, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος. Οι σκληρές πρακτικές των λαθροθήρων είναι γνωστές, αλλά μια πρόσφατη ανακάλυψη από τους τελωνειακούς υπαλλήλους της Ινδονησίας, σόκαρε με τη βάναυση συμπεριφορά των λαθροθηρών προς τα ζώα.
Jangan Bangga Memelihara Hewan Langka di Rumah, Kembalikan ke Alam http://t.co/ZHIKNk0A8G pic.twitter.com/ThqjGuKfkx
— Pengepul Berita (@Info_Ipul) May 8, 2015
Αρχικά, οι τελωνειακοί δε μπορούσαν να καταλάβουν τι είδους ζώα ήταν στοιβαγμένα μέσα στο εσωτερικό των πλαστικών μπουκαλιών. Ήταν μια απόπειρα να περάσουν παράνομα ένα είδος παπαγάλου, τον μεγάλο κακατούα με κίτρινο λοφίο
PETITION contre le Transport clandestin des cacatoès (7000) dans des bouteilles d’eau vide!!! https://t.co/EgiaYc1kP9 pic.twitter.com/4hPBqTlTSV
— Edwina PHUNG (@edwinaphung) May 14, 2015
Αυτά τα όμορφα πουλιά πωλούνται το καθένα για 900 δολάρια στη μαύρη αγορά. Αυτό είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου: εκτιμάται ότι το παράνομο εμπόριο εξωτικών ζώων αποφέρει κέρδος πάνω από 22 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στη μαύρη αγορά. Αυτή η παράνομη δραστηριότητα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη πανίδα και χλωρίδα της κάθε περιοχής που βάζουν στόχο.
Indonésie : Des cacatoès dissimulés dans des bouteilles d’eau ! #biodiversite http://t.co/rSJPaLqJev pic.twitter.com/3awDhby4Rl
— Alice Vachet (@AliceVachet) May 7, 2015
Μονάχα στην Ινδονησία υπάρχουν 13 είδη πουλιών, και αμέτρητα υποείδη που βρίσκονται στα πρόθυρα εξαφάνισης, εξαιτίας της λαθροθηρίας και του λαθροεμπορίου. Φυσικά, αυτό το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν συναντάται μονάχα στην Ασία. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από τις δράσεις του παράνομου εμπορίου εξωτικών ζώων, κρύβονται πανίσχυρα καρτέλ, που είναι το ίδιο επικερδή όσο η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και λευκής σαρκός.
Kodong, kisah 21 burung kakatua diselundupkan dimasukkan dlm botol, 11 akhirnya mati https://t.co/zdWN2SvygY pic.twitter.com/rmtCseqL4b
— #3TahunDaengInfo (@Daeng_Info) November 30, 2015
Οι λαθροθήρες στην ουσία κάνουν κακό στις παράνομες επιχειρήσεις τους, καθώς θέτουν σε σημείο εξαφάνισης σπάνια είδη ζώων, που προκαλεί προβλήματα ανεύρεσης για τους πελάτες τους. Πολλοί επιχειρούν να κάνουν εκτροφή σπανίων ειδών σε καθεστώς αιχμαλωσίας, αλλά φαίνεται πως η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται.
Μέχρι τώρα η παράνομη διακίνηση εξωτικών ζώων επικεντρώνεται σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να βάλουν στόχο και άλλα πιο κοινά είδη και σε άλλες χώρες.
Είναι επιτακτικής σημασίας να σταματήσει η παράνομη διακίνηση εξωτικών ζώων, κάνοντας το πρώτο βήμα με τη γνωστοποίηση των πρακτικών των λαθροθηρών. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας για να το κάνετε γνωστό παντού!
Credit: hefty.co